Zakonodavni okvir i prava potrošača u EU

Napisala:Ana Smoljak

25/04/2020

Posljednja informativno-edukativna radionica u sklopu projekta “Potrošačka školica” kojeg provodi Udruga “Mrežnica” u partnerstvu s Društvom Potrošačica održana je danas putem platforme Zoom  Cloud Meetings. Tema radionice bila je “Zakonodavni okvir i prava potrošača u EU” .

Na radionici “Zakonodavni okvir i prava potrošača u EU” sudionici informativno-edukativne radionice upoznati su s aktima Europske unije: uredba, direktiva, odluka, preporuka i mišljenje te s njihovom primjenom.

Na radionici je predstavljena platforma za on line rješavanje potrošačkih sporova (ORS). Naime, ispunjavanjem jednostavnog on line obrasca potrošači se mogu obratiti trgovcu sa svojim problemom, ukoliko isti ignorira njihove ranije prigovore.

Projekt „Potrošačka školica“ prijavljen je Javni natječaj za dodjelu financijske podrške projektima udruga koje djeluju u području zaštite prava potrošača u 2019. godine Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te je dobio financijsku podršku u iznosu od 47.704,55 kuna.

Možda će vas zanimati..

Volontirajte na ESF projektu

Volontirajte na ESF projektu

Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i...

Operativno djelovanje OCD

Operativno djelovanje OCD

U ponedjeljak 29. studenog 2021. godine provedena je prva od jedanaest radionica namijenjenih jačanju kapaciteta...

Izgradnja potrošačke mreže

Izgradnja potrošačke mreže

Opći cilj projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj...