Zagađenje okoliša kao posljedica loših navika potrošača – Odgovorne potrošačice!

Napisala:Ana Smoljak

08/05/2020

U sklopu projekta Odgovorne potrošačice! koji provodimo u partnerstvu s Veleučilištem u Slavonskom Brodu održat ćemo devet informativno-edukativnih radionica o cirkularnoj ekonomiji. U srijedu 06.05.2020. održane su tri radionice za širu javnost na temu Kružno gospodarstvo i recikliranje. Danas, 08.05.2020. održane su četiri informativno-edukativne radionice: tri za studente i jedna za srednjoškolce.

Edukacija je najvažniji alat u zaštiti prava potrošača. 04. srpnja 2018. godine na snagu su stupila nova pravila Europske unije s pravno obvezujućim ciljevima za recikliranje otpada i smanjenje odlaganja otpada s fiksnim rokovima za države članice koje moraju napraviti prilagodbu nacionalnog gospodarstva za prelazak na kružno gospodarstvo.

Za razliku od organskih materijala plastika nikad ne “nestaje” u prirodi. Sakuplja se u okolišu, a osobito u oceanima o čemu više možete pogledati u animiranom edukativnom videu. U sklopu projekta izradili smo i brošure.

Projekt „Odgovorne potrošačice!“ u partnerstvu provode Društvo Potrošačica i Veleučilište u Slavonskom Brodu, a financira ga Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta s HRK 116.290,80 putem Javnog natječaja „Pametno s pametnim tehnologijama i održiva potrošnja za građane Republike Hrvatske“. Više o projektu možete pročitati  ovdje.

Možda će vas zanimati..

Zimsko sezonsko sniženje

Zimsko sezonsko sniženje

Zimsko sezonsko sniženje traje do 25. veljače 2024. godine. Popusti su u poslovnicama i Internet trgovini. U kupovini...

Potrošačica – nove aktivnosti

Potrošačica – nove aktivnosti

Društvo Potrošačica je prijavilo promidžbenu akitvnost - Informativno edukativni video - "Korelacija potrošača i...