Zagađenje okoliša kao posljedica loših navika potrošača – Odgovorne potrošačice!

Napisala:Ana Smoljak

08/05/2020

U sklopu projekta Odgovorne potrošačice! koji provodimo u partnerstvu s Veleučilištem u Slavonskom Brodu održat ćemo devet informativno-edukativnih radionica o cirkularnoj ekonomiji. U srijedu 06.05.2020. održane su tri radionice za širu javnost na temu Kružno gospodarstvo i recikliranje. Danas, 08.05.2020. održane su četiri informativno-edukativne radionice: tri za studente i jedna za srednjoškolce.

Edukacija je najvažniji alat u zaštiti prava potrošača. 04. srpnja 2018. godine na snagu su stupila nova pravila Europske unije s pravno obvezujućim ciljevima za recikliranje otpada i smanjenje odlaganja otpada s fiksnim rokovima za države članice koje moraju napraviti prilagodbu nacionalnog gospodarstva za prelazak na kružno gospodarstvo.

Za razliku od organskih materijala plastika nikad ne “nestaje” u prirodi. Sakuplja se u okolišu, a osobito u oceanima o čemu više možete pogledati u animiranom edukativnom videu. U sklopu projekta izradili smo i brošure.

Projekt „Odgovorne potrošačice!“ u partnerstvu provode Društvo Potrošačica i Veleučilište u Slavonskom Brodu, a financira ga Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta s HRK 116.290,80 putem Javnog natječaja „Pametno s pametnim tehnologijama i održiva potrošnja za građane Republike Hrvatske“. Više o projektu možete pročitati  ovdje.

Možda će vas zanimati..

Volontirajte na ESF projektu

Volontirajte na ESF projektu

Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i...

Operativno djelovanje OCD

Operativno djelovanje OCD

U ponedjeljak 29. studenog 2021. godine provedena je prva od jedanaest radionica namijenjenih jačanju kapaciteta...

Izgradnja potrošačke mreže

Izgradnja potrošačke mreže

Opći cilj projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj...