Kružno gospodarstvo i recikliranje – Odgovorne potrošačice!

Napisala:Ana Smoljak

06/05/2020

Zbog epidemiloške su situacije u neposrednom okruženju uzrkokovane koronavirusom informativno-edukativne radionice u sklopu projekta “Odgovorne potrošačice!” održane online putem Zoom Cloud Meeting platforme u srijedu 06. svibnja 2020. godine u 10:00, 13:30 i 18:00 sati.

Projektom “Odgovorne potrošačice!” informirali su se i educirati potrošači i potrošačice o kružnom gospodarstvu i o tome koji će plastični predmeti od 2021. godine biti zabranjeni. Cilj projekta „Odgovorne potrošačice!“ je da potrošačice i potrošači doprinesu ostvarivanju ciljeva održivog razvoja tako da promjene svoje navike prilikom zbrinjavanja otpada, da racionalno koriste plastiku i da budu odgovorne potrošačice i potrošači.

U sklopu projekta izradili smo animirani-edukativni video i brošure. Uvodna prezentacija se nalazi ovdje, prezentaciju o kružnom gospodarstvu i recikliranju možete preuzeti ovdje.

Projekt „Odgovorne potrošačice!“ u partnerstvu provode Društvo Potrošačica i Veleučilište u Slavonskom Brodu, a financira ga Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta s HRK 116.290,80 putem Javnog natječaja „Pametno s pametnim tehnologijama i održiva potrošnja za građane Republike Hrvatske“.

Možda će vas zanimati..

Volontirajte na ESF projektu

Volontirajte na ESF projektu

Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i...

Operativno djelovanje OCD

Operativno djelovanje OCD

U ponedjeljak 29. studenog 2021. godine provedena je prva od jedanaest radionica namijenjenih jačanju kapaciteta...

Izgradnja potrošačke mreže

Izgradnja potrošačke mreže

Opći cilj projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj...