Kružno gospodarstvo i recikliranje – Odgovorne potrošačice!

Napisala:Ana Smoljak

06/05/2020

Zbog epidemiloške su situacije u neposrednom okruženju uzrkokovane koronavirusom informativno-edukativne radionice u sklopu projekta “Odgovorne potrošačice!” održane online putem Zoom Cloud Meeting platforme u srijedu 06. svibnja 2020. godine u 10:00, 13:30 i 18:00 sati.

Projektom “Odgovorne potrošačice!” informirali su se i educirati potrošači i potrošačice o kružnom gospodarstvu i o tome koji će plastični predmeti od 2021. godine biti zabranjeni. Cilj projekta „Odgovorne potrošačice!“ je da potrošačice i potrošači doprinesu ostvarivanju ciljeva održivog razvoja tako da promjene svoje navike prilikom zbrinjavanja otpada, da racionalno koriste plastiku i da budu odgovorne potrošačice i potrošači.

U sklopu projekta izradili smo animirani-edukativni video i brošure. Uvodna prezentacija se nalazi ovdje, prezentaciju o kružnom gospodarstvu i recikliranju možete preuzeti ovdje.

Projekt „Odgovorne potrošačice!“ u partnerstvu provode Društvo Potrošačica i Veleučilište u Slavonskom Brodu, a financira ga Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta s HRK 116.290,80 putem Javnog natječaja „Pametno s pametnim tehnologijama i održiva potrošnja za građane Republike Hrvatske“.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...