Treća emisija po projektu Za Babine gore zdravlje

Napisala:Ana Smoljak

13/04/2021

U nedjelju 11. travnja ove godine emitirana je treća tematska emisija s ekspertom u sklopu projekta “Za Babine gore zdravlje”. Gošća je bila Mirna Međimorec iz Krizni eko stožer Marišćina.

Stanovnici Općine Viškovo žive jako loše, imaju strahovito lošu kvalitetu života zbog ŽCGO Marišćina jer Centar proizvodi jako velike probleme za okoliš. Mještani sjevernog dijela Općine veći dio godine su zatvoreni u svojim kućama, pogotovo po ljeti jer se iz Centra širi nesnosni smrad.

ŽCGO Marišćina u 2020. godini imao je gubitak preko 20 milijona kuna. Otkad posluje Centar računi za odvoz otpada su drastično porasli. Iako je za čak 130% porasla cijena zbrinjavanja otpada, nije dovoljno da bi Centar radio rentabilno. Račun bi trebali ići još tri puta gore da bi ŽCGO Marišćina radio rentabilno.

Stanovnici Općine Viškovo ugroženi su radom ŽCGO Marišćina. Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina ima samo naziv da je Centar za gospodarenje otpadom. Snimku emisije možete pogledati ovdje.

Projekt „Za Babine gore zdravlje” je podržan s 4.918 eura financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Active-citizens-fund-1024x358.jpeg

Projekt provode:

  • Udruga građana “Pravica”
  • Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...