Provedena javna tribina “Euro u Hrvatskoj”

Napisala:Tea Flajnik

15/07/2022

Ove godine 18. srpnja  Društvo Potrošačica obilježava četiri godine svoga postojanja. U skladu s tim odlučili smo održati javnu tribinu „Euro u Hrvatskoj“ s umirovljenicima  Grada Vrbovskog.

Kako se Hrvatska nalazi u pripremama za uvođenje eura, a o samom tijeku se vrlo malo informira javnost smatramo da kao udruga za zaštitu potrošača moramo reagirati i pridonijeti što većem informiranju potrošačica i potrošača.  

Predavačice na javnoj tribini su bile Tihana Božić i Tea Flajnik.

Na javnoj tribini umirovljenici su saznali vrlo korisne informacije koje se tiču samog tijeka uvođenja eura, periodu dvojnog iskazivanja cijena, zaštiti potrošača  te podatke o točnom fiksnom tečaju konverzije.

Iskazan je veliki interes prisutnih o temi te su se uključili u interaktivni razgovor i postavljali pitanja u vezi svih nejasnoća koje imaju. Predavačice su im udijelile i neke korisne savjete kako bi bili spremni za nadolazeće razdoblje. 

Zahvaljujemo se udruzi umirovljenika Vrbovsko – Lukovdol na gostoprimstvu  i nadasve ugodnom druženju te se radujemo daljnjoj suradnji na obostrano zadovoljstvo.

S obzirom na aktualnost teme do kraja ljeta provest ćemo još dvije javne tribine na ovu temu. Krajem kolovoza provest ćemo javnu tribinu na području Grada Krka. Tijekom rujna javnu tribinu ćemo provesti na području Općine Dobrinj.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...