Prezentacija novih pogodnosti za potrošače Istarske županije

Napisala:Ana Smoljak

31/10/2019

Zamjenik župana koji obnaša dužnost Župana Istarske županije dana 29. listopada 2019. godine donio je Odluko o visini odobrenih sredstava za financiranje programa i/ili projekata male vrijednosti u 2019. godini u prioritetnom području: odgoja, obrazovanja, sporta, tehničke kulture i znanosti. Udruzi “Potrošačica” – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske odobren je iznos sredstava u iznosu od HRK 2.536,85 u svrhu financiranja aktivnosti u provedbi projekta/programa: Prezentacija novih pogodnosti za potrošače Istarske županije

Republika Hrvatska je sukladno izvještaju Europske komisije najgora članica Europske unije po pitanju zaštite potrošača. Stoga je potrebno napraviti prezentaciju novih pogodnosti za potrošače kako bi ih se upoznalo s dokumentom New deal za potrošače koji definira zaštitu od nepoštenih poslovnih praksi, transparentnost na internetskim tržištima, zaštitu od agresivnog marketinga i slično.

U Labinu će se dana 30. studenog 2019. godine održati tribina Prezentacija novih pogodnosti za potrošače Istarske županije na kojoj će se potrošači upoznati s dokumentom Europske komisije New deal for consumers. Cilj tribine je educirati potrošače kako bi stekli relevantna znanja i vještine na temelju kojih mogu donositi ekonomski opravdane i informirane odluke.

Istarska županija, Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu financira ovaj projekt Društva “Potrošačica” s 2.536,85 HRK.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Naziv projekta: Potrošačka školica 2024. Poziv: Javni poziv za dodjelu sredstava putem pokroviteljstva,...