Održana radonica projektni ciklus i strateško planiranje

Napisala:Ana Smoljak

25/01/2022

U Planinarskom domu »Kamačnik« održana je početna konferencija projekta “Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj”.

Projekt se bavi izgradnjom kapaciteta Organizacija civilnog društva (OCD) za provedbu politike zaštite potrošača u Hrvatskoj. Aktivnosti projekta provode se u tri županije: Primorsko-goranske, Brodsko-posavske i Osječko-baranjske.

Voditeljica projekta Danijela Šunić istaknula je da realizacijom projekta želimo povezati, umrežiti i razmijeniti iskustva, znanja i vještine OCD-a, te kroz aktivnosti educirati i ojačati kapacitete udruga i doprinijeti kontinuiranoj održivosti, većoj vidljivosti i stalnoj aktivnosti udruga. Stoga ćemo u sklopu projekta provesti 11 radionica s ciljem jačanja OCD-a i dobrog upravljanja u kriznim situacijama.

S obzirom na to da su u nepovoljniji položaj stavljene mlade osobe niske razine obrazovanja i nedostatka radnog iskustva, korisnici ovog projekta su i mlade osobe do 29 godina starosti za koje će biti organiziran program traženja posla pod mentorstvom. Unaprijedit ćemo vještine nezaposlenih tako što ćemo provesti tri tunusa trodnevnih radionica za ukupno 30 mladih osoba. Prvi dan će biti radionica vezana uz samozapošljavanje, drugi dan tema radionice bit će cjeloživotno učenje, a treći da radionica predstavi se poslodavcu. Na radionici predstavi se poslodavcu mlade osobe usvojit će temeljne metode i upoznati se sa specifičnostima kod predstavljanja potencijalnom poslodavcu.

Nakon početne konferencije projekta “Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj” provedena je radionica Projektni ciklus i strateško planiranje.

Radionica projektni ciklus i strateško planiranje je sa sljedećim ciljevima:
• poboljšati razumijevanje procesa podnošenja prijedloga projekta
• pomoći sudionicima/cama predavanja u pripremi izrade projekata i pisanja prijedloga projekata.

Na radionici su naglašeni glavni elementi strategije, a to su:

  • Dugoročno: govori o budućnosti vaše organizacije s perspektivom od 3 do 5 godina.
  • Stvaranje vrijednosti: radi se o promjeni, poboljšanju, stvaranju dodane vrijednosti.
  • Konkurentno okruženje: strategija nije vježba introspekcije. Riječ je o vašoj organizaciji i svijetu oko njega.
  • Kompromis: strategija se odnosi na donošenje izbora, davanje prioriteta, odricanje.

Dana 15. veljače 2022. godine provest ćemo online radionicu Radno pravo. Za sudjelovanje na besplatnoj radionici Radno pravo potrebno se je prijaviti putem prijavnog obrasca.

Ukupna vrijednost projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj iznosi 490.831,40 HRK. U potpunosti ga financira Europska unija kroz Europski socijalni fond i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt provodi Društvo Potrošačica s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i Centrom za edukaciju i informiranje potrošača.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Društva Potrošačica.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...