NAJAVA: webinar ” Doniranje hrane u kriznim situacijama”

Napisala:Ana Smoljak

06/02/2023

Pozivamo Vas na webinar „Doniranje hrane u kriznim situacijama“ koji će se održati 14. veljače 2023. godine putem platforme Zoom, od 10:00 do 11:30 sati.

Sudionici webinara upoznat će se s problemom otpada od hrane, temama doniranja i sigurnosti hrane, važnosti pravilnog doniranja u krizi, a obradit ćemo i savjete građanima koji žele donirati hranu. Za sudionike smo pripremili i prigodne materijale, prvenstveno Priručnik za doniranje hrane u kriznim situacijama, koji je izrađen u sklopu projekta.

Webinar je namijenjen organizacijama civilnog društva, posebice humanitarnim organizacijama te udrugama za zaštitu potrošača i okoliša, kao i aktivnim građanima.

Prijave za webinar otvorene su do 13. veljače u 12 sati, a prijaviti se možete putem prijavnog obrasca. Prijavljeni sudionici će dobiti poveznicu za pristup webinaru dan prije održavanja.

Preuzmite Priručnik za doniranje hrane u kriznim situacijama.

Webinar se provodi u sklopu projekta „Izgradnja kapaciteta za Zeleni europski plan po mjeri lokalne zajednice“ koji je započeo 16. veljače 2022. i traje 15 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 442.494,47 kuna, a sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda (u visini od 376.120,30 kuna) te iz Državnog proračuna, preko Ureda za udruge (u iznosu od 66.374,17 kuna).

Nositelj projekta je Centar za prevenciju otpada od hrane – CEPOH iz Zagreba, a partneri su Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske iz Vrbovskog, Centar za edukaciju i informiranje potrošača iz Bilja i Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek. Suradnici su stručnjaci iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) iz Osijeka.

Sadržaj poziva isključiva je odgovornost Centra za prevenciju otpada od hrane – CEPOH.

Možda će vas zanimati..

Upoznajmo nove EU zakone

Upoznajmo nove EU zakone

Kroz projekt "Upoznajmo svoja potrošačka prava" koji je sufinanciran kroz od Grada Vrbovskog sa 700,00 eura podižemo...