Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva

Napisala:Ana Smoljak

19/11/2021

U sklopu elementa projekta Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj UP.04.2.1.11.0035 provodit će se sljedeće aktivnosti:

  1. Osmišljavanje i provedba izobrazbe i drugih oblika jačanja i unaprjeđenja kapaciteta zaposlenika i/ili volontera OCD za neposredan rad u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja i obrazovanja, uključujući prilagodbu poslovanja uz primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija; poticanje volonterstva u lokalnoj zajednici (organiziranje volonterskih programa)
  2. Organiziranje neposrednih, lokalnih inicijativu u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja, obrazovanja i dobrog upravljanja
  3. Izrada online i digitalnih priručnika s ciljem edukacije i informiranosti te podršku ranjivim skupinama

Unutar aktivnosti Osmišljavanje i provedba izobrazbe i drugih oblika jačanja i unaprjeđenja kapaciteta zaposlenika i/ili volontera OCD za neposredan rad u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja i obrazovanja, uključujući prilagodbu poslovanja uz primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija; poticanje volonterstva u lokalnoj zajednici (organiziranje volonterskih programa) organizirat ćemo 11 radionica s ciljem jačanja OCD i dobrog upravljanja u kriznim situacijama.

Prve tri radionice provest ćemo do kraja ove godine. U ponedjeljak 29. studenoga u 9:30 provest ćemo radionicu Operativno djelovanje OCD-a. Radionicu GDPR u OCD-ima provest ćemo između 6. i 10. prosinca. Navedene radionice bit će online i u njih će se moći uključiti i predstavnici udruga koje nisu uključene u provedbu projekta.

Prijaviti se za informativno-edukativnu radionicu Operativno djelovanje OCD-a možete popunjavanjem ovog obrasca.

Sredinom prosinca organizirat ćemo radionicu Digitalni marketing. Cilj ove radionice je jačanje kapaciteta prijavitelja i partnera u promociji aktivnosti putem društvenih mreža i vidljivosti tekstova koji se objavljuju na mrežnim stranicama na internetskim tražilicama.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 490.831,40 HRK. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 417.206,70 HRK (85%). Iz državnog proračuna Republike Hrvatske je financirano preostalih 15%.

Projekt provodi Društvo Potrošačica s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i Centrom za edukaciju i informiranje potrošača.

Možda će vas zanimati..

Volontirajte na ESF projektu

Volontirajte na ESF projektu

Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i...

Operativno djelovanje OCD

Operativno djelovanje OCD

U ponedjeljak 29. studenog 2021. godine provedena je prva od jedanaest radionica namijenjenih jačanju kapaciteta...

Izgradnja potrošačke mreže

Izgradnja potrošačke mreže

Opći cilj projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj...