Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva

Napisala:Ana Smoljak

19/11/2021

U sklopu elementa projekta Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj UP.04.2.1.11.0035 provodit će se sljedeće aktivnosti:

  1. Osmišljavanje i provedba izobrazbe i drugih oblika jačanja i unaprjeđenja kapaciteta zaposlenika i/ili volontera OCD za neposredan rad u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja i obrazovanja, uključujući prilagodbu poslovanja uz primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija; poticanje volonterstva u lokalnoj zajednici (organiziranje volonterskih programa)
  2. Organiziranje neposrednih, lokalnih inicijativu u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja, obrazovanja i dobrog upravljanja
  3. Izrada online i digitalnih priručnika s ciljem edukacije i informiranosti te podršku ranjivim skupinama

Unutar aktivnosti Osmišljavanje i provedba izobrazbe i drugih oblika jačanja i unaprjeđenja kapaciteta zaposlenika i/ili volontera OCD za neposredan rad u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja i obrazovanja, uključujući prilagodbu poslovanja uz primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija; poticanje volonterstva u lokalnoj zajednici (organiziranje volonterskih programa) organizirat ćemo 11 radionica s ciljem jačanja OCD i dobrog upravljanja u kriznim situacijama.

Radionice za OCD

Prve tri radionice provest ćemo do kraja ove godine. U ponedjeljak 29. studenoga u 9:30 provest ćemo radionicu Operativno djelovanje OCD-a. Radionicu GDPR u OCD-ima provest ćemo početkom prosinca. Navedene radionice bit će online i u njih će se moći uključiti i predstavnici udruga koje nisu uključene u provedbu projekta.

Prijaviti se za informativno-edukativnu radionicu Operativno djelovanje OCD-a možete popunjavanjem ovog obrasca.

Sredinom prosinca organizirat ćemo radionicu Digitalni marketing. Cilj ove radionice je jačanje kapaciteta prijavitelja i partnera u promociji aktivnosti putem društvenih mreža i vidljivosti tekstova koji se objavljuju na mrežnim stranicama na internetskim tražilicama.

Ukupna vrijednost projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj iznosi 490.831,40 HRK. Projekt sufinancira Europska unija kroz Europski socijalni fond. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt provodi Društvo Potrošačica s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i Centrom za edukaciju i informiranje potrošača.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Društva Potrošačica.

Možda će vas zanimati..

Upoznajmo nove EU zakone

Upoznajmo nove EU zakone

Kroz projekt "Upoznajmo svoja potrošačka prava" koji je sufinanciran kroz od Grada Vrbovskog sa 700,00 eura podižemo...