Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva

Napisala:Ana Smoljak

19/11/2021

U sklopu elementa projekta Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj UP.04.2.1.11.0035 provodit će se sljedeće aktivnosti:

  1. Osmišljavanje i provedba izobrazbe i drugih oblika jačanja i unaprjeđenja kapaciteta zaposlenika i/ili volontera OCD za neposredan rad u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja i obrazovanja, uključujući prilagodbu poslovanja uz primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija; poticanje volonterstva u lokalnoj zajednici (organiziranje volonterskih programa)
  2. Organiziranje neposrednih, lokalnih inicijativu u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja, obrazovanja i dobrog upravljanja
  3. Izrada online i digitalnih priručnika s ciljem edukacije i informiranosti te podršku ranjivim skupinama

Unutar aktivnosti Osmišljavanje i provedba izobrazbe i drugih oblika jačanja i unaprjeđenja kapaciteta zaposlenika i/ili volontera OCD za neposredan rad u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja i obrazovanja, uključujući prilagodbu poslovanja uz primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija; poticanje volonterstva u lokalnoj zajednici (organiziranje volonterskih programa) organizirat ćemo 11 radionica s ciljem jačanja OCD i dobrog upravljanja u kriznim situacijama.

Prve tri radionice provest ćemo do kraja ove godine. U ponedjeljak 29. studenoga u 9:30 provest ćemo radionicu Operativno djelovanje OCD-a. Radionicu GDPR u OCD-ima provest ćemo između 6. i 10. prosinca. Navedene radionice bit će online i u njih će se moći uključiti i predstavnici udruga koje nisu uključene u provedbu projekta.

Prijaviti se za informativno-edukativnu radionicu Operativno djelovanje OCD-a možete popunjavanjem ovog obrasca.

Sredinom prosinca organizirat ćemo radionicu Digitalni marketing. Cilj ove radionice je jačanje kapaciteta prijavitelja i partnera u promociji aktivnosti putem društvenih mreža i vidljivosti tekstova koji se objavljuju na mrežnim stranicama na internetskim tražilicama.

Ukupna vrijednost projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj iznosi 490.831,40 HRK. U potpunosti ga financira Europska unija kroz Europski socijalni fond i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt provodi Društvo Potrošačica s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i Centrom za edukaciju i informiranje potrošača.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Društva Potrošačica.

Možda će vas zanimati..