Druga emisija po projektu Za Babine gore zdravlje

Napisala:Ana Smoljak

23/03/2021

U nedjelju 21. ožujka 2021. godine na Trend TV emitirana je druga tematska emisija s ekspertom u sklopu projekta “Za Babine gore zdravlje”. Gošća je bila Vesna Grgić predsjednica braniteljske udruge VIDRA – Veterani i društvena akcija i voditeljica Zeleni odred – forum. Tema emisije bile su šume.

“Proučavali smo poslovanje Hrvatskih šuma, tražili smo dokumente te smo shvatili da je u samo desetak godina nestalo drvne mase u Republici Hrvatskoj u protuvrijednosti od milijarde eura” – Vesna Grgić.

Čitava bioraznolikost je ugrožena. Pčele na Bilogori izumiru nevjerojatnom brzinom, a dabar se izgubio. Gdje se krši šuma tu je neraskidiva veza sa zemljom, vodom, vodotocima, atmosferi, klimatskim promjenama… To su enormne štete širokih razmjera.

Centri za gospodarenjem otpadom povezani su sa šumama, pa tako i RCGO Babina gora. Snimku emisije možete pogledati ovdje.

Projekt „Za Babine gore zdravlje” je podržan s 4.918 eura financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Active-citizens-fund-1024x358.jpeg

Projekt provode:

  • Udruga građana “Pravica”
  • Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske

Možda će vas zanimati..

Volontirajte na ESF projektu

Volontirajte na ESF projektu

Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i...

Operativno djelovanje OCD

Operativno djelovanje OCD

U ponedjeljak 29. studenog 2021. godine provedena je prva od jedanaest radionica namijenjenih jačanju kapaciteta...

Izgradnja potrošačke mreže

Izgradnja potrošačke mreže

Opći cilj projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj...