Doniranje hrane u kriznim situacijama

Napisala:Ana Smoljak

10/06/2022

U gradskoj knjižnici Vukovar su 08. i 09. lipnja ove godine održane radionice “Doniranje hrane u kriznim situacijama”. Radionice su provedene u sklopu projekta Izgradnja kapaciteta za Zeleni europski plan po mjeri lokalne zajednice.

Voditeljica projekta je sudionicima prezentirala postojeće stanje i probleme otpada od hrane u RH i sustavu doniranja hrane u kriznim situacijama. Ravnateljica HAPIH-a dr.sc. Darja Sokolić je educirala prisutne o sigurnosnim aspektima doniranja hrane. Prije terenskog obilaska socijalne samoposluge u organizaciji Humanitarne udruge Duga Vukovar, volonteri Gradskog društva Crvenog križa Osijek i Humanitarne udruge Duga Vukovar iznijeli su primjere s terena u radu s korisnicima.

Rezultat radionice je skiciran prijedlog sadržaja digitalnog priručnika Doniranje hrane u kriznim situacijama.

Ukupna vrijednost projekta Izgradnja kapaciteta za Zeleni europski plan po mjeri lokalne zajednice iznosi 442.494,47 HRK. Projekt financira Europska unija kroz Europski socijalni fond. Projekt financira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Projekt provodi Centar za prevenciju otpada od hrane s partnerima Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske, Centrom za edukaciju i informiranje potrošača i Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Društva Potrošačica.

Možda će vas zanimati..