Zaštita potrošača u EU

Napisala:Ana Smoljak

07/11/2019

Primorsko-goranska županija je dana 04. studenog 2019. godine donesla Odluku o X. rasporedu sredstava za pokroviteljstva, (su)financiranja manifestacija i drugih događaja od općeg značaja za Primorsko-goransku županiju u 2019. godini, a temeljem prijava pristiglih u rujnu na Javni poziv za dodjelu sredstava putem pokroviteljstva, financiranja manifestacija i drugih događaja koja se provode tijekom 2019. godine i od općeg su značaja za Primorsko-goransku županiju u 2019. Na navedeni natječaj smo u rujnu prijavili projekt Zaštita potrošača u EU.


U sklopu projekta „Zaštita potrošača u EU“ u subotu 14. prosinca 2019. godine u Vrbovskom organizirat ćemo tribinu Zaštita potrošača u EU na kojoj ćemo senzibilizirati javnost o minimalnoj razini zaštite koja se pruža potrošačima državljanima EU. Fokus tribine bit će na  na dokumentu koji je izdala Opća uprava Europskog povjerenstva za zaštitu zdravlja i potrošača: Zaštita potrošača u EU: deset osnovnih načela. Tribinu putem koje ćemo informirati i educirati potrošač(ic)e organizirat ćemo u suradnji s Gradom Vrbovsko.

Primorsko-goranska županija sufinancira ovaj projekt Društva “Potrošačica” s HRK 3.500,00.

Možda će vas zanimati..

Osnove financijske pismenosti

Osnove financijske pismenosti

Svaki događaj u životu je jedinstven, ali zajedničko im je što je većina povezana s novcem. Način na koji...

Osviješteni potrošači

Osviješteni potrošači

Na razini EU prioritet je prelazak na kružno gospodarstvo. Sukladno tome institucije EU su usvojile Direktivu...

Konferencija Prava potrošača

Konferencija Prava potrošača

Politika zaštite potrošača je jedna od prioritetnih politika Europske unije. S obzirom na to da je Hrvatska na začelju...