Telekomunikacijske usluge i RTV pristojba

Napisala:Ana Smoljak

11/11/2019

Na Petoj informativno-edukativnoj radionici u sklopu projekta „Potrošačka školica“ na temu „Telekomunikacijske usluge i RTV pristojba“ potrošači su upoznati s pretplatničkim ugovorom, odnosno da se ugovor s operatorom može sklopiti u poslovnim prostorijama operatora, izvan poslovnih prostorija, na daljinu i zahtjevnom za prijenos broja drugom operatoru te da obavezno trajanje ugovora ne može biti dulje od dvije godine.

Nakon dvije godine ugovor se nastavlja pod ugovorenim uvjetima ali bez ugovorne obveze. Dok kod ugovora sklopljenih izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu korisnik ima pravo jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od dana sklapanja istog. Voditeljica projekta objasnila je obveze operatora, način prijenosa broja drugom operatoru i raskid pretplatničkog ugovora. Poseban naglasak stavila je na prigovor i reklamaciju potrošača te prijavu operatora HAKOM-u.

RTV pristojba je državna potpora koju su obvezni plaćati svi vlasnici ili posrednici prijamnika u Republici Hrvatskoj u cilju osiguravanja sredstva za rad javnog medijskog servisa te financiranje Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti medija i rada Hrvatskog audiovizualnog centra – rekao je izvoditelj na projektu Dean Radišić.

Sljedeća informativno-edukativna radionica po projektu „Potrošačka školica“ održat će se u subotu 07. prosinca 2019. godine u prostoru Demokratskog rasadnika Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa s početkom u 10 sati. Nositelj radionice na temu „Ravnopravnost potrošača i direktni marketing trgovca“ je partner na projektu „POTROŠAČICA“ – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske.

Nositelj projekta „Potrošačka školica“ je „MREŽNICA“ – udruga za zaštitu potrošača grada Duge Rese, a „POTROŠAČICA“ – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske je partner na projektu „Potrošačka školica“ kojeg financira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u iznosu od 47.704,55 kuna kroz Javni natječaj za dodjelu financijske podrške projektnima udruga koje djeluju u području zaštite prava potrošača u 2019. godini.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...