Potpisan Ugovor za Odgovorne potrošačice!

Napisala:Ana Smoljak

12/12/2019

U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta je dana 12. prosinca 2019. godine predsjednica Društva Potrošačica potpisala Ugovor o dodjeli financijske podrške projektu “Odgovorne potrošačice!” koji je prijavljen na  Javnim natječajem „Pametno s pametnim tehnologijama i održiva potrošanja za građane Republike Hrvatske“.

Društvo Potrošačica će projekt “Odgovorne potrošačice! provoditi s partnerskom organizacijom Veleučilištem u Slavonskom Brodu. Vrijednost projekta je HRK 116.290,80, a u 100% iznosu ga financira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Projekt Odgovorne potrošačice! educirat će potrošače s područja Brodsko-posavske županije i Požeško-slavonske županije o kružnom gospodarstvu i o racionalnom korištenju plastike kako bi doprinijeli ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i bolje kvalitete života.

Cilj projekta Odgovorne potrošačice! je da potrošači doprinosu ostvarivanju ciljeva održivog razvoja tako da promjene svoje navike prilikom zbrinjavanja otpada, da racionalno koriste plastiku i da budu odgovorni potrošači. Projektom će se informirati i educirati potrošači o kružnom gospodarstvu i o tome koji će plastični predmeti od 2021. godine biti zabranjeni.

Tribine će se provoditi u Novoj Gradišći, Požegi i Slavonskom Brodu te će biti prilagođene za različite uzraste: srednjoškolce, studente i opću populaciju potrošačica i potrošača.

Možda će vas zanimati..

Dani otvorenih vrata udruga

Dani otvorenih vrata udruga

Društvo Potrošačica je u sklopu Dana otvorenih vrata udruga odražalo predavanje "Nepoštena poslovna praksa"....