Online diskucija “Kako kao potrošači(ce) možemo doprinijeti zaštiti okoliša?”

Napisala:Ana Smoljak

28/08/2020

Danas „potrošačke groznice“ intenzivno vladaju svijetom, za tim trendom Hrvatska sviješću ne zaostaje znatno, a s tim u skladu – neupitno dolazi do primoranosti razvoja svijesti o važnosti samog potrošača u lancu opskrbe, ekonomije i gospodarstva te je potrošač sve više svjestan osobnog utjecaja na gospodarstvo ali i mogućnost da vlastitim znanjem, informiranošću i educiranošću prevenira osobnu zaštitu naspram loših trgovačkih praksi i propusta koje su danas svakodnevna pojava.

Ako iskreno hoćemo zaštiti okoliš od zagađenja, nužna je drastična promjena životnih navika potrošača. Hrvatska po glavi stanovnika stvara oko 403 kg otpada. Od toga reciklira 21,5%, spaljuje 0,1%, a najveći dio odlaže, 78,4%. Stoga pozivamo sve zainteresirane potrošačice i potrošače da se u srijedu 23. rujna 2020. godine uključe u online diskusiju “Kako možemo kao potrošači(ce) doprinijeti zaštiti okoliša?” koja će se održati u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane potrošačice i potrošače da se prijave za online diskusiju “Kako kao potrošači(ce) možemo doprinijeti zaštiti okoliša?” putem prijavnog obrasca: https://forms.gle/D3LFvsX2LTkrJ6Aw8

Plastični se ostatci nalaze u ribama, školjkama, tuljanima, kitovima, a samim time i u našoj prehrani. Mikroplastiku unosimo u vlastiti organizam kroz prehrambeni lanac. Plastični otpad ne samo da šteti okolišu nego i zdravlju ljudi što je zorno prikazano u videu:

Možda će vas zanimati..

Dani otvorenih vrata udruga

Dani otvorenih vrata udruga

Društvo Potrošačica je u sklopu Dana otvorenih vrata udruga odražalo predavanje "Nepoštena poslovna praksa"....