Online diskucija “Kako kao potrošači(ce) možemo doprinijeti zaštiti okoliša?”

Napisala:Ana Smoljak

28/08/2020

Danas „potrošačke groznice“ intenzivno vladaju svijetom, za tim trendom Hrvatska sviješću ne zaostaje znatno, a s tim u skladu – neupitno dolazi do primoranosti razvoja svijesti o važnosti samog potrošača u lancu opskrbe, ekonomije i gospodarstva te je potrošač sve više svjestan osobnog utjecaja na gospodarstvo ali i mogućnost da vlastitim znanjem, informiranošću i educiranošću prevenira osobnu zaštitu naspram loših trgovačkih praksi i propusta koje su danas svakodnevna pojava.

Ako iskreno hoćemo zaštiti okoliš od zagađenja, nužna je drastična promjena životnih navika potrošača. Hrvatska po glavi stanovnika stvara oko 403 kg otpada. Od toga reciklira 21,5%, spaljuje 0,1%, a najveći dio odlaže, 78,4%. Stoga pozivamo sve zainteresirane potrošačice i potrošače da se u srijedu 23. rujna 2020. godine uključe u online diskusiju “Kako možemo kao potrošači(ce) doprinijeti zaštiti okoliša?” koja će se održati u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane potrošačice i potrošače da se prijave za online diskusiju “Kako kao potrošači(ce) možemo doprinijeti zaštiti okoliša?” putem prijavnog obrasca: https://forms.gle/D3LFvsX2LTkrJ6Aw8

Plastični se ostatci nalaze u ribama, školjkama, tuljanima, kitovima, a samim time i u našoj prehrani. Mikroplastiku unosimo u vlastiti organizam kroz prehrambeni lanac. Plastični otpad ne samo da šteti okolišu nego i zdravlju ljudi što je zorno prikazano u videu:

Možda će vas zanimati..

Volontirajte na ESF projektu

Volontirajte na ESF projektu

Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i...

Operativno djelovanje OCD

Operativno djelovanje OCD

U ponedjeljak 29. studenog 2021. godine provedena je prva od jedanaest radionica namijenjenih jačanju kapaciteta...

Izgradnja potrošačke mreže

Izgradnja potrošačke mreže

Opći cilj projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj...