Odgovorne potrošačice!

Napisala:Ana Smoljak

18/12/2019

Projekt Odgovorne potrošačice! educirat će potrošače s područja Brodsko-posavske županije i Požeško-slavonske županije o kružnom gospodarstvu i o racionalnom korištenju plastike kako bi doprinijeli ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i bolje kvalitete života.

Cilj projekta Odgovorne potrošačice! je da potrošači doprinosu ostvarivanju ciljeva održivog razvoja tako da promjene svoje navike prilikom zbrinjavanja otpada, da racionalno koriste plastiku i da budu odgovorni potrošači. Projektom će se informirati i educirati potrošači o kružnom gospodarstvu i o tome koji će plastični predmeti od 2021. godine biti zabranjeni.

Partner na projektu je Veleučilište u Slavonskom Brodu. 

Tri radionice će se održati u Slavonskom Brodu, tri u Novoj Gradiški i tri u Požegi. Jedna radionica u Slavonskom Brodu, jedna u Novoj Gradiški i jedna u Požegi bit će namijenjene srednjoškolskom uzrastu. Druga radionica u Slavonskom Brodu, druga u Novoj Gradiški i druga u Požegi bit će organizirane za studente. Dok će treća radionica u  Slavonskom Brodu, treća radionica u Novoj Gradiški i treća u Požegi biti za sve zainteresirane potrošač(ic)e, odnosno za širu javnost.

Projekt “Odgovorne potrošačice!” dobio je financijsku podršku Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta temeljem Javnog natječaja “Pametno s pametnim tehnologijama i održiva potrošnja za građane Republike Hrvatske” u iznosu od HRK 116.290,80.

Možda će vas zanimati..

Potrošački ugovorni odnosi

Potrošački ugovorni odnosi

Naziv projekta: Potrošački ugovorni odnosi Poziv: Javni natječaj za predlaganje programa javnih potreba u...

Kolektivna pravna zaštita

Kolektivna pravna zaštita

Naziv projekta: Kolektivna pravna zaštita Poziv: Javni poziv za sufinanciranje programa i projekata u području...