Odgovorne potrošačice!

Napisala:Ana Smoljak

18/12/2019

Projekt Odgovorne potrošačice! educirat će potrošače s područja Brodsko-posavske županije i Požeško-slavonske županije o kružnom gospodarstvu i o racionalnom korištenju plastike kako bi doprinijeli ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i bolje kvalitete života.

Cilj projekta Odgovorne potrošačice! je da potrošači doprinosu ostvarivanju ciljeva održivog razvoja tako da promjene svoje navike prilikom zbrinjavanja otpada, da racionalno koriste plastiku i da budu odgovorni potrošači. Projektom će se informirati i educirati potrošači o kružnom gospodarstvu i o tome koji će plastični predmeti od 2021. godine biti zabranjeni.

Partner na projektu je Veleučilište u Slavonskom Brodu. 

Tri radionice će se održati u Slavonskom Brodu, tri u Novoj Gradiški i tri u Požegi. Jedna radionica u Slavonskom Brodu, jedna u Novoj Gradiški i jedna u Požegi bit će namijenjene srednjoškolskom uzrastu. Druga radionica u Slavonskom Brodu, druga u Novoj Gradiški i druga u Požegi bit će organizirane za studente. Dok će treća radionica u  Slavonskom Brodu, treća radionica u Novoj Gradiški i treća u Požegi biti za sve zainteresirane potrošač(ic)e, odnosno za širu javnost.

Projekt “Odgovorne potrošačice!” dobio je financijsku podršku Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta temeljem Javnog natječaja “Pametno s pametnim tehnologijama i održiva potrošnja za građane Republike Hrvatske” u iznosu od HRK 116.290,80.

Možda će vas zanimati..

Osnove financijske pismenosti

Osnove financijske pismenosti

Svaki događaj u životu je jedinstven, ali zajedničko im je što je većina povezana s novcem. Način na koji...

Osviješteni potrošači

Osviješteni potrošači

Na razini EU prioritet je prelazak na kružno gospodarstvo. Sukladno tome institucije EU su usvojile Direktivu...

Konferencija Prava potrošača

Konferencija Prava potrošača

Politika zaštite potrošača je jedna od prioritetnih politika Europske unije. S obzirom na to da je Hrvatska na začelju...