NAJAVA: Treća radionica po projektu Potrošačka školica

Napisala:Ana Smoljak

06/09/2019

„POTROŠAČICA“ – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske je partner na projektu „Potrošačka školica“. Nositelj projekta je „MREŽNICA“ – udruga za zaštitu potrošača Grada Duge Rese. Projekt traje 12 mjeseci. Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je projektu „Potrošačka školica“ dodijelilo financijsku podršku u iznosu od 47.704,55 kuna. Tijekom dvanaest mjeseci održat će se devet radionica u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa s početkom u 10 sati. Prve dvije radionice po projektu održale su se u srpnju.

Nakon ljetne pauze, radionice će se održavati jednom mjesečno. Iduća radionica održat će se 7. rujna 2019. godine u Demokratskom rasadniku Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa.

Radionicu na temu Prava iz javnih usluga – komunalne usluge i usluge odvoza biorazgradivog i mještovitog otpada provest će Monika Milčić i Dean Radišić iz Udruge „MREŽNICA“. Na njoj će zainteresiranim potrošačica objasniti pravni okvir koji uređuje javnu uslugu odvoza mještovitog i biorazgradivog otpada, tko je korisnik javne usluge odvoza mještovitog i biorazgradivog otpada, koje su obveze korisnika usluge, a koje davatelja javne usluge. Također će biti pojašnjeni pravni lijekovi kod javnih usluga. Na kraju radionice bit će potrošačima dani konkretni savjeti za rješavanje njihovih potrošačkih problema.

Radionica je za sve potrošače besplatna. Dođite u što većem broju u subotu 7.9.2019. u Demokratski rasadnik!

Možda će vas zanimati..

Upoznajmo nove EU zakone

Upoznajmo nove EU zakone

Kroz projekt "Upoznajmo svoja potrošačka prava" koji je sufinanciran kroz od Grada Vrbovskog sa 700,00 eura podižemo...