Najava: Okruglog stola “Što euro donosi potrošači(ca)ma”

Napisala:Tea Flajnik

02/05/2022

Na Dan Europe, 9. svibnja 2022. godine u Višenamjenskoj dvorani „PraktikUm“ na adresi Strossmayerova 29, Kraljevica s početkom u 10 sati provesti ćemo okrugli stol „Što euro donosi potrošači(ca)ma“ kako bi se educirali potrošači koji će imati konkretne koristi.

Cilj okruglog stola je senzibilizirati potrošače o načelima na kojima će se zasnivati zamjena hrvatske kune s eurom. Dobit će se sljedeće informacije: kada će euro biti uveden i koliko će iznositi fiksni tečaj konverzije, gdje će se i u kojem roku novčanice i kovani novac kuna moći zamijeniti za eure i mogućnost podnošenja pritužbi na trgovine i poduzeća koja krše pravilo dvojnog iskazivanja cijena, koja su neopravdano povećala ili neispravno preračunala cijene iz kuna u eure.

Na okruglom stolu govorit će Goran Jeras, upravitelj Zadruge za etično financiranje i Ana Smoljak, predsjednica Društva Potrošačica.

Pozivamo sve zainteresirane ukoliko su u mogućnosti doći na navedeni događaj da dođu i tako saznaju korisne informacije vezane uz tijek uvođenja eura u Hrvatskoj i svim pravima i obvezama dionika u tom procesu.

Možda će vas zanimati..

Zimsko sezonsko sniženje

Zimsko sezonsko sniženje

Zimsko sezonsko sniženje traje do 25. veljače 2024. godine. Popusti su u poslovnicama i Internet trgovini. U kupovini...

Potrošačica – nove aktivnosti

Potrošačica – nove aktivnosti

Društvo Potrošačica je prijavilo promidžbenu akitvnost - Informativno edukativni video - "Korelacija potrošača i...