Konferencija “New Deal za potrošače”

Napisala:Ana Smoljak

10/08/2019

U lipnju smo dobili Odluku o V. rasporedu sredstava za pokroviteljstva, (su)financiranja manifestacija i drugih događaja od općeg značaja za Primorsko-goransku županiju u 2019. godini. Konferencija „New Deal za potrošače“ naziv je projektnog prijedloga koji smo prijavili na Javni poziv za dodjelu sredstava putem pokroviteljstva, financiranja manifestacija i drugih događaja koja se provode tijekom tekuće godine i od općeg su značaja za Primorsko-goransku županiju u 2019. godini te nam je za isti odobrenom (su)financiranje u iznosu od HRK 3.000,00. 

Izvještaj Europske komisije pokazuje da je Hrvatska najgora članica po pitanju zaštite potrošača. Stoga smo odlučili informirati i educirati potrošače o pogodnostima definiranima u sklopu Novih pogodnosti za potrošače. Konferencija „New Deal za potrošače“ omogućit će zainteresiranoj javnosti da kao potrošači donose ekonomski opravdane i informirane odluke a održat će se u Viškovu 29. studenog 2019. godine.

Konferenciju „New Deal za potrošače“ Društvo će provesti u suradnji s Općinom Viškovo koja će osigurati prostor za konferenciju. Uz osiguravanje prostora za održavanje konferencije Općina Viškovo i financijskim sredstvima pomaže provedbu projekta Konferencija “New Deal za potrošače” s iznosom od HRK 3.000,00.

Program će biti objavljen na ovoj mrežnoj stranici i na Facebook stranici „POTROŠAČICA“ – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske.

Primorsko-goranska županija sufinancira ovaj projekt Društva “Potrošačica” s HRK 3.000,00. S istim iznosom projekt sufinancira Općina Viškovo.

Možda će vas zanimati..

Osnove financijske pismenosti

Osnove financijske pismenosti

Svaki događaj u životu je jedinstven, ali zajedničko im je što je većina povezana s novcem. Način na koji...

Osviješteni potrošači

Osviješteni potrošači

Na razini EU prioritet je prelazak na kružno gospodarstvo. Sukladno tome institucije EU su usvojile Direktivu...

Konferencija Prava potrošača

Konferencija Prava potrošača

Politika zaštite potrošača je jedna od prioritetnih politika Europske unije. S obzirom na to da je Hrvatska na začelju...