Aktivnosti Društva Potrošačica u ožujku 2020.

Napisala:Ana Smoljak

09/03/2020

Povodom svjetskog dana prava potrošača 2020. planiramo nekoliko događaja.

U petak 13. ožujka 2020. godine u Rakovici održat ćemo javnu tribinu „Uvod u Direktivu o plastici“ s početkom u 10:00 sati u Vatrogasnom domu na adresi Rakovica 29c, Rakovica.

Na tribini će potrošače educirati o Direktivi 2018/0172 Europskog parlamenta koja je poznata i kao Direktiva o plastici a stupa na snagu 01.01.2021. Dakle, projektom Uvod u Direktivu o plastici informirat će se i educirati potrošači o kružnom gospodarstvu i o tome koji će plastični predmeti od 2021. godine biti zabranjeni.

 “MREŽNICA” – udruga za zaštitu potrošača grada Duge Rese i “POTROŠAČICA” – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske će u subotu 14. ožujka 2020. godine s početkom u 10 sati u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa održati Devetu informativno-edukativnu radionicu u sklopu projekta “Potrošačka školica”.

Tema Devete informativno-edukativne radionice je „Zakonodavni okvir i prava potrošača u EU“. Na radionici će potrošače upoznati s osnovama prava Europske unije i pravima koje ona pruža potrošačima.  Također će objasniti kako se potrošači mog obratiti Europskom potrošačkom centru.

Konferencija Zaštita potrošača održat će se u Villi Antonio, Vladimira Nazora 2, Opatija u petak 20. ožujka 2020. godine s početkom u 10:00 sati. Manifestaciju Konferencija Zaštita potrošača financira Primorsko-goranska županija s HRK 3.000,00 a Grad Opatija je osigurao prostor za njeno održavanje.

Na konferenciji ćemo educirati potrošače o njihovim pravima i obavezama kroz dokumente Europske unije: Zaštita potrošača u EU – 10 temeljnih načela, New deal za potrošače: Komisija jača prava potrošača i njihovu provedbu, Direktiva o nepoštenoj poslovnoj praski i Direktiva o plastici te Uredba EU o rješavanju pitanja neopravdanog geografskog blokiranja potrošača. Osim predstavnika udruge Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske na konferenciji Zaštita potrošača sudjelovat će predstavnici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti sa temom Sklapanje ugovora na daljinu u elektroničkim komunikacijama. Također će sudjelovati predstavnici Udruge za oboljele od mijalgičkog encefalomijelitisa, disautonomije i fibromialgije koji će govoriti o geografskom blokiranju potrošača/pacijenata.

Možda će vas zanimati..

Volontirajte na ESF projektu

Volontirajte na ESF projektu

Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i...

Operativno djelovanje OCD

Operativno djelovanje OCD

U ponedjeljak 29. studenog 2021. godine provedena je prva od jedanaest radionica namijenjenih jačanju kapaciteta...

Izgradnja potrošačke mreže

Izgradnja potrošačke mreže

Opći cilj projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj...