Konferencija Zaštita potrošača

Napisala:Ana Smoljak

06/03/2020

Primorsko-goranska županija je dana 17.02.2020. donijela Odluku o I. rasporedu sredstva za pokroviteljstva, financiranje manifestacija i drugih događanja koje se provode od 01.01. -30.06.2020. godine i od općeg su značaja za Primorsko-goransku županiju. Društvo Potrošačica je na  Javni poziv za dodjelu sredstva putem pokroviteljstva, financiranja manifestacija i drugih događanja koja se provode od 01.01. – 30.06.2020. godine i od općeg su značaja za Primorsko-goransku županiju u 2020. godini prijavilo dvije manifestacije.  

U sklopu manifestacije  Konferencija “Zaštita potrošača“ u ožujku oko svjetskog dana prava potrošača 2020. Društvo Potrošačica će organizirati konferenciju na kojoj će senzibilizirati javnost o minimalnoj razini zaštite koja se pruža potrošačima državljanima EU.

Konferencija Zaštita potrošača održat će se u Villi Antonio, Vladimira Nazora 2, Opatija u petak 20. ožujka 2020. godine s početkom u 10:00 sati. Manifestaciju Konferencija Zaštita potrošača financira Primorsko-goranska županija s HRK 3.000,00 a Grad Opatija je osigurao prostor za njeno održavanje.

Na konferenciji ćemo educirati potrošače o njihovim pravima i obavezama kroz dokumente Europske unije: Zaštita potrošača u EU – 10 temeljnih načela, New deal za potrošače: Komisija jača prava potrošača i njihovu provedbu, Direktiva o nepoštenoj poslovnoj praski i Direktiva o plastici te Uredba EU o rješavanju pitanja neopravdanog geografskog blokiranja potrošača. Osim predstavnika udruge Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske na konferenciji Zaštita potrošača sudjelovat će predstavnici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti s temom Sklapanje ugovora na daljinu u elektroničkim komunikacijama. Također će sudjelovati predstavnici Udruge za oboljele od mijalgičkog encefalomijelitisa, disautonomije i fibromialgije koji će govoriti o geografskom blokiranju potrošača/pacijenata te predstavnici udruge “MREŽNICA” – udruge za zaštitu potrošača grada Duge Rese.

[13.03.2020.] Zbog osjetnog pogoršanja epidemiološke situacije u neposrednom okruženju,  obavještavamo potrošače da do daljnjeg odgađamo Konferenciju Zaštita potrošača. O novom terminu održavanja Konferencije Zaštita potrošača u Opatiji obavijestit ćemo nakon ukidanja mjera.

[26.05.2020.] Novi termin konferencije Zaštita potrošača je ponedjeljak 15. lipnja 2020. godine s početkom u 9:30 sati. Mjesto održavanja ostalo je isto: Villa Antonio, Vladimira Nazora 2, Opatija.

Možda će vas zanimati..

Volontirajte na ESF projektu

Volontirajte na ESF projektu

Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i...

Operativno djelovanje OCD

Operativno djelovanje OCD

U ponedjeljak 29. studenog 2021. godine provedena je prva od jedanaest radionica namijenjenih jačanju kapaciteta...

Izgradnja potrošačke mreže

Izgradnja potrošačke mreže

Opći cilj projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj...