Glas regulatora tržišta, potrošač(ic)a, se mora čuti! ! #### Postanite naš član(ica), zajedno možemo sve što poželimo ! #### Nikada ne treba sumnjati u činjenicu da mala skupina promišljenih i zabrinutih građana može promijeniti svijet. Uistinu do sad su ga jedino oni i mijenjali ! (Margaret Mead)

Pitajte HAKOM
Informator za kupce plina
Je li Vaš broj u registru Ne zovi?
Info izračun potrošnje el. energije

Volontirajte na Konferenciji New Deal za potrošače

 

Konferencija New Deal za potrošače je konferencija o novim pogodnostima za potrošače koja se održava 29. studenog 2019. godine u Viškovu u Domu hrvatskih branitelja. Konferenciju organizira „POTROŠAČICA“ – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske uz financijsku podršku Primorsko-goranske županije i Općine Viškovo. Na konferenciji u Viškovu sudjelovat će predstavnici udruga za zaštitu potrošača.

Uz predstavnice iz „POTROŠAČICA“ – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske na konferenciji sudjelovat će govornici iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, HAKOM-a, Razvojne organizacije zaštite potrošača, Mreže potrošača Hrvatske i Društva za zaštitu potrošača Međimurja Vukanovčar.

Razvojna organizacija zaštite potrošača pobliže će objasniti Agresivna poslovna praksa i dati primjere najčešćih upita potrošača. Prava potrošača na Internetu s naglaskom na sklapanje ugovora na daljinu u elektroničkim komunikacijama predstavit će predstavnici HAKOM - Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, dok će predstavnica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta predstaviti Europski potrošački centar u Republici Hrvatskoj. 

Na Konferenciji New deal za potrošače će Društvo "POTROŠAČICA" predstaviti dokument Europske komisije pod nazivom New Deal za potrošače: Komisija jača prava potrošača i njegovu primjenu. Nepoštenu poslovnu praksu će objasniti predstavnici Mreže potrošača Hrvatske. Društvo "VUKANOVČAR" će dati odgovor na dilemu je li HRT pristojba pretplata na program HRT ili državni porez.

Društvo "Potrošačica" traže volontere koji će dana 29. studenog 2019. godine pomoći u organizaciji konferencije. Osim što će steći dodatna znanja i iskustva u području zaštite potrošača, volonterima se otvara mogućnost angažmana na našim budućim projektima.

Prava na prijavu imaju svi koji su zainteresirani za rad u dinamičnom okruženju te svi koji žele saznati više o prioritetnoj politici Europske unije, zaštiti potrošača. Od volontera se očekuje odrađivanje preuzetnih obaveza, organizacijske i komunikacijske vještine i evidentiranje volonterskih sati.

Prilikom prijave prednost će imati studenti ekonomskog, novinarskog ili pravnog usmjerenja te svi koji posjeduju iskustvo u volontiranju i znanje iz područje zaštite potrošača. No, dobrodošli su svi koji su željni pomoći, ali ujedno i steći dodatne stručne kompetencije važne za daljnje školovanje i karijeru.

 Prijaviti se možete slanjem motivacijskog pisma s osobnim podacima i kontaktom na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijave su otvorene do 15. studenog 2019. godine.

 

Primorsko-goranska županija sufinancira ovaj projekt s 3.000,00 HRK i Općina Viškovo s 3.000,00 HRK sufinancira ovaj projekt.

===========================